Om een conversieregel toe te voegen klikt u op de knop Regel toevoegen

U geeft de conversieregel een naam en vult de omschrijving in. Hierna bepaalt u wanneer deze conversieregel moet worden toegepast. Dit doet u door filters in te stellen. Een filter stelt u in door in de selectievelden Maak een keuze de locatie, leverancier, het bedrag of een andere keuze te selecteren. In het tweede selectieveld selecteert u groter dan, kleiner dan, of een andere keuze. Door op het plus-icoontje te klikken voegt u de filter toe. U kunt zoveel filters toevoegen als u maar wilt.


Op de regel Moet voldoen aan bepaalt u of de conversieregel moet worden toegepast als aan alle filters is voldaan, of als er aan één van de filters is voldaan. Hierna bepaalt u onder Uit te voeren acties wat er met de factuurgegevens moet gebeuren. Dit doet u door in het selectieveld Maak een keuze een actie te selecteren en in het rechter veld er naast een nummer, bijvoorbeeld het grootboekrekeningnummer, in te vullen.Stel dat u alle facturen van Bert Bakker waarvan het bedrag kleiner is dan 20 euro wilt boeken op grootboekrekening 145.900. Dan kunt u deze conversieregel noemen Bert Bakker kleiner dan 20 euro. Bij de omschrijving kunt u dan invullen dat alle facturen van Bert Bakker met een lager bedrag dan 20 euro geboekt dienen te worden op grootboekrekening 145.900.
Op de regel Moet voldoen aan kiest u of de conversieregel moet worden toegepast indien aan alle filters wordt voldaan, of indien aan één van de filters wordt voldaan. In het eerste selectieveld Maak een keuze selecteert u leverancier en in het tweede selectieveld selecteert u is. Hierna vult u op het open veld Bert Bakker in en klikt u op het plus-icoontje om de filter toe te voegen.De filter is nu toegevoegd.Hierna maakt u op dezelfde manier nog een filter aan. U selecteert in het eerste selectieveld bedrag en in het tweede veld kleiner dan. In het open veld vult u 20 euro in en klikt op het plus-icoontje om de filter toe te voegen.In het veld Uit te voeren acties selecteert u in het selectieveld grootboekrekening en vult in het open veld de grootboekrekeningnummer in.Hierna klikt u op het plus-icoontje om de uit te voeren actie toe te voegen.Om de conversieregel aan te maken, klikt u op de knop Opslaan.


De conversieregel is nu aangemaakt.